Over Aniek Scharenborg 3

Over Aniek Scharenborg

Na een studie notarieel recht in Nijmegen ben ik in 2011 beëdigd als advocaat en geregistreerd bij de Nederlandse Orde van Advocaten (Pr. Beatrixkade 5, 2595 AK Den Haag, 070-33535335, info@advocatenorde.nl). Sinds 2017 ben ik MfN-registermediator en in 2020 ben ik opgeleid om de SCHIP-aanpak uit te voeren. Eerst heb ik enkele jaren bij een middelgroot advocatenkantoor in Twente gewerkt, daarna mijn eigen praktijk gevoerd bij MVSB Advocaten in Aalten en vanaf 1 januari 2021 werkzaam vanuit mijn eigen kantoor: Samenspraak Advocatuur & Mediation.

Familierecht vind ik het boeiendste rechtsgebied dat er is, omdat het daarbij niet alleen om juridische zaken draait maar met name om mensen en hun emoties. De afwisseling tussen bijvoorbeeld een mediationgesprek, waarin cliënten elkaar steeds beter gaan begrijpen, en het opstellen van een technische alimentatieberekening spreekt mij aan. Daarom ben ik in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten met de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

Personen- en Familierecht

  • Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen
  • Ouderschap en erkenning
  • Jeugdbeschermingsrecht
  • Mediation

Op basis van deze registraties ben ik verplicht om elk kalenderjaar volgens de normen van de Orde tien opleidingspunten te behalen op het rechtsgebied “personen- en familierecht”.

Naast mijn registraties bij de Mediatorsfederatie Kwaliteitsregister Nederland (MfN) en Raad voor Rechtsbijstand ben ik aangesloten bij het Inspiratie Ontbijt (Oost)Achterhoek . Ook ben ik secretaris en matchgroep lid van de Aaltense Uitdaging. In mijn vrije tijd kook en bak ik graag en ben ik regelmatig in de sportschool te vinden. Ook ben ik geïnteresseerd in veel sporten, zoals voetbal en formule 1.

Over Aniek Scharenborg 4

Over Samenspraak

Waar staat Samenspraak voor?

Iedere zaak een eigen aanpak met:

Duidelijke communicatie en heldere uitleg

Eerlijk en realistisch advies

Overleg waar mogelijk, procederen als nodig

Snelle reacties op je e-mails en verzoeken

Afspraak voor een gesprek vaak binnen een week

Samenspraak

Omdat focus op mogelijkheden meer perspectief biedt.

Over Aniek Scharenborg 5

GRAAG HELP IK JE VERDER

© Samen-spraak.com │Logo/huisstijl ontworpen door: JAA-studio.com | Website ontworpen & ontwikkeld door: pulsief.nl

Scroll naar boven