Mediation 3

Mediation

Bij een scheiding of andere familiezaak is mediation een goede manier om tot afspraken of beëindiging van een geschil te komen. Met mediation kom je namelijk onder mijn begeleiding samen in gesprek. Om elkaar te horen en beter te begrijpen, om van daaruit overeenstemming te bereiken. Met name voor kinderen is mediation aan te raden, omdat je samen ouders blijft.

Samenspraak zorgt ervoor dat jullie mediation goed en zorgvuldig wordt begeleid, van begin tot eind. Als ervaren mediator kan ik jullie goed helpen, ook door mijn praktijkervaring als advocaat in te zetten en zelf voor vastlegging door de rechtbank te zorgen. Ik zie immers dagelijks wat er misgaat en waar het beter kan. Ik ben MfN-registermediator en voldoe aan de gestelde kwaliteitseisen en opleidingsverplichtingen. Ook ben ik als mediator ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand en rechtspraak.

Zelf bepalen en beslissen

Bij mediation heb je de regie in eigen hand. Je bepaalt samen waarover gesproken wordt en welke afspraken worden gemaakt. Ook bepaal je samen hoeveel gespreken jullie voeren, wat ook van invloed is op de kosten. Als mediator zorg ik ervoor dat er geen zaken worden vergeten en leg ik regelmatig uit hoe zaken in juridisch opzicht zitten, zodat je samen goede keuzes kunt maken. Daarbij ben ik onafhankelijk en onpartijdig. Het maakt mij niet uit wat jullie afspraken, zolang het maar goed is voor de kinderen (als die er zijn) en het binnen de grenzen van het juridische en fiscaal toelaatbare blijft.

Ruimte voor emotie, begrip en communicatie

Ook wordt er bij mediation aandacht besteed aan de band tussen (ex)echtgenoten en/of ouders. Want door een scheiding eindigt dan wel de liefdesrelatie, maar je blijft toch verbonden. Door de kinderen, waarvoor het bijvoorbeeld fijn is als jullie samen naar een diploma-uitreiking gaan, of door gezamenlijke vrienden of familie die beiden blijven bezoeken. Doordat ook aandacht wordt besteed aan de scheidingsbeslissing, communicatie en doordat er ruimte is voor emotie, wordt er een goede basis voor de toekomst gelegd.

Mediation 4

Advocaat of mediator?

Wat zijn de verschillen?

Iedere zaak een eigen aanpak met:

Duidelijke communicatie en heldere uitleg

Eerlijk en realistisch advies

Overleg waar mogelijk, procederen als nodig

Snelle reacties op je e-mails/verzoeken

Afspraak voor een gesprek vaak binnen een week

Samenspraak

Omdat je na scheiding samen ouders blijft.

Mediation 5

Duidelijke vastlegging

Alle gemaakte afspraken worden door mij uitgewerkt, aan jullie toegelicht en uiteindelijk door jullie ondertekend. Bij scheiding gebeurt dat in een ouderschapsplan, met afspraken over de kinderen, en convenant, met afspraken over onder meer de verdeling. Bij andere geschillen wordt er een vaststellingsovereenkomst opgesteld.

Doordat ik naast mediator ook advocaat ben, kan ik er eenvoudig voor zorgen dat afspraken door een rechter wordt bekrachtigd of dat de echtscheiding door een rechter wordt uitgesproken. Daarvoor is geen zitting nodig en hoeft geen derde te worden ingeschakeld. Je hele zaak blijft dus in vertrouwde handen.

Voor een overzicht van de verschillen tussen bijstand door een advocaat of mediator, klik dan hier. Uiteraard mag je ook contact met mij opnemen, zodat we samen kunnen bespreken wat wenselijk is en of/hoe ik je kan helpen.

GRAAG HELP IK JE VERDER

© Samen-spraak.com │Logo/huisstijl ontworpen door: JAA-studio.com | Website ontworpen & ontwikkeld door: pulsief.nl

Scroll naar boven